Kids

 
Pony Power voor Kids is een unieke cursus, welke geschikt is voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar. Ieder kind is uniek en bezit een belangrijk talent. De Pony Power voor Kids cursus laat kinderen letterlijk in hun kracht (POWER!!) komen. Tijdens deze cursus wordt er gewerkt aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind op een leuke, speelse en educatieve wijze, samen met de pony. In deze cursus leren kinderen veel over lichaamstaal, eigen gedrag en het gedrag van anderen. Ze doen oefeningen waardoor het zelfvertrouwen toeneemt en het aangeven van grenzen gemakkelijker wordt. Kinderen leren hierdoor beter om te gaan met gevoelens en emoties. De cursus heeft een heel praktisch karakter: doen, ervaren en beleven!

Onderwerpen welke aan bod komen zijn o.a.
– Zelfvertrouwen
– Weerbaarheid
– Grenzen aangeven
– Omgaan met emoties
– Samenwerken

Iedere les werken we aan een ander thema, met behulp van het werkboek en leuke speelse oefeningen met elkaar en met de pony. De cursus wordt gegeven in groepjes van 4 tot maximaal 6 kinderen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat er enkel naast de pony wordt gewerkt.

De Pony Power voor Kids cursus bestaat uit:
– 5 lessen van 2 uur
– Een mooi werkboek
– Diploma-uitreiking
– Een terug-kom-middag

De cursus wordt gegeven door 2 gediplomeerde Pony Power voor Kids trainers. De investering voor deze cursus bedraagt € 275,- incl. werkboek, materialen, drinken en wat lekkers. Per cursus kunnen er maximaal 6 kinderen deelnemen. Doordat we in kleine groepjes werken is er voldoende persoonlijke aandacht voor ieder kind en kunnen we een gezellige en veilige omgeving voor alle kinderen waarborgen.

Paardenkracht voor Pubers is een cursus ter ondersteuning van de ontwikkeling op sociaal en emotioneel gebied voor kinderen vanaf 11 jaar. Dit is een unieke cursus voor pubers: schoolverlaters, brugklassers en kinderen die veel last hebben van het “puber zijn”. Kortom voor elk kind in deze levensfase dat behoefte heeft aan wat extra begeleiding in de sociale ontwikkeling en emotionele groei. De kinderen werken in kleine groepen aan ontwikkelingsdoelen en voelen zich daardoor meer zelfverzekerd. Ze leren vaardigheden om in het dagelijks leven toe te passen zoals adequaat communiceren, NEE kunnen zeggen wanneer iets niet goed voelt, effectief samenwerken en veel meer. De cursus gaat vergezeld van een persoonlijk werkboek. Mede hierdoor werkt de cursus ook nog door wanneer de kinderen weer naar huis gaan. Ze kunnen alles nog eens doorlezen en oefeningen maken die over henzelf gaan.

Onderwerpen welke aan bod komen zijn o.a.
– Wie ben jij?
– Waar heb jij behoefte aan?
– Wat wil je graag?
– Hoe zien anderen jou?
– Hoe ga je om met (lastige) situaties?

Iedere les werken we aan een ander thema, met behulp van het werkdocument en oefeningen met elkaar en met de pony (of het paard). De cursus wordt gegeven in groepjes van 4 tot maximaal 6 kinderen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat er enkel naast de pony wordt gewerkt.

De Paardenkracht voor Pubers cursus bestaat uit:
– 5 lessen van 2 uur
– Een mooi werkboek
– Diploma-uitreiking
– Een terug-kom-middag

De investering voor deze cursus bedraagt € 275,- incl. het persoonlijk werkboek, materialen, drinken en wat lekkers. Per cursus kunnen er maximaal 6 kinderen deelnemen. Doordat er in kleine groepjes gewerkt wordt is er voldoende persoonlijke aandacht voor ieder kind en kunnen we een gezellige en veilige omgeving voor alle kinderen waarborgen.