Referenties

Heb nu 3 sessies paardencoaching mogen meemaken. “Mogen”omdat het zo bijzonder is wat deze dieren je laten zien vanuit hun natuurlijke gedrag. Dingen over jezelf die binnen in je verborgen zitten soms en waarvan je je niet bewust bent maar die wel je dagelijkse leven beïnvloeden. Zó mooi om hun intense, warme goedheid maar ook duidelijkheid/ confrontatie te ervaren.
Sylke vraagt of benoemt aan de hand van de acties van het paard dingen die jouw iets kunnen laten zien, waarover je kunt nadenken, die je iets over jezelf leren.Emoties en diepe gevoelens kunnen los komen. Tekenen worden direct of na een paar weken duidelijk in hun betekenis. Je kunt er zelf voor kiezen hier wel of niet iets mee te doen. Je kunt zelf kiezen voor je eigen ontwikkeling of niet, in je eigen tempo.
Het kan ook vanbinnen uit letterlijk ruimte geven in mijn ervaring. Alsof er meer ademruimte en een gevoel van rust van binnenuit komt. Iets om dankbaar voor te zijn!
Dank je wel Sylke, het is een super ervaring , ik kan ermee aan de slag en zal zeker over een paar weken nog eens terugkomen.

Het paard waarmee ik de sessie ondervond was voor mij niet onbekend, ik dacht in eerste instantie dat dit misschien een nadeel zou kunnen zijn maar achteraf gezien heeft het onze band voor mijn gevoel nog sterker gemaakt dan het al was.
Ik was er van verbaasd hoe snel een paard ziet wat je denkt en voelt, en dit zo gauw kan weerspiegelen voordat je zelf eigenlijk al hardop antwoord hebt gegeven op de vraag.
Met als voorbeeld dat het paard een aantal keren even heel dichtbij me kwam staan maar daarna direct weer weg ging en weer ging rondlopen. Hierover stelde Sylke vragen.
Ik vertelde toen over iets wat veel impact heeft gemaakt op mij en waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds veel problemen mee heb. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik vrijwel niemand kan vertrouwen en ook niemand echt dichtbij me laat komen.
Toen ik dit vertelde was ik erg emotioneel, het paard kwam heel dicht bij me staan en het was net of ze me wilde troosten en dat ze wilde laten zien dat ik haar kan vertrouwen.
Hier zijn we verder op in gegaan tot dat het paard opeens begon met rollen, normaal gesproken schud het paard zich daarna even maar dit deed ze niet. Dit met de reden dat ik zelf mijn verleden nog niet heb afgesloten en het dus ook nog niet van me af heb kunnen ‘schudden’.
Na dit zijn we weer verder gegaan met ons gesprek en alweer begon ze met rollen, deze keer begon ze wel te schudden en vroeg Sylke me of ik ook het gevoel had dat ik het iets meer had los kunnen laten, dit was ook het geval.
Normaal gesproken praat ik niet graag en snel over mijn problemen of dingen waar ik onbewust of bewust problemen mee heb, maar omdat ik me zo op mijn gemak voelde door het paard en natuurlijk Sylke ging het allemaal vanzelf.
Ik heb de coach sessie als erg prettig ervaren en het heeft me ook zeker geholpen om anders naar dingen te kijken.

Paardencoaching?
Ik had er nog nooit van gehoord. Paarden zijn mooie dieren maar ik ben er een beetje bang voor. Thuis hebben we 2 paarden. Als er een touwtje of een poortje tussen zit durf ik ze wel te aaien of een worteltje te geven. Sylke komt zeker twee keer in de week om paard te rijden. Daardoor is Sylke zeker geen onbekende voor mij.
Ik ben 62 jaar, werk drie dagen in de week op een advocatenkantoor, heb een man met als grootste hobby paarden, ben moeder van een dochter en heb twee prachtige kleinkinderen.
Het afgelopen jaar is voor mij een zware tijd geweest zowel op kantoor als privé. Ik was depressief. Had het gevoel nooit klaar te zijn met mijn werk en kreeg te weinig waardering voor alles wat ik deed (vond ik). Het ging zo slecht met me dat de huisarts me naar de psycholoog stuurde.
Sylke was toentertijd nog bezig met de cursus paardencoaching en heeft me uitgelegd wat dit inhield. Zou dit ook bij mij werken vroeg ik me af en ik heb Sylke toen gevraagd mij een cessie te geven.
De eerste keer was ik op van de zenuwen. Alleen met een paard zonder touwtje ertussen.
Nou het paard ging in een hoekje staan met haar hoofd aan de grond en zocht totaal geen contact met mij. Ze liep wel steeds naar een grote spiegel die in de manege hing waar ze dan enkele seconden in bleef kijken. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat mij wel eens was gevraagd een keer in de spiegel te kijken en wat ik dan van mijzelf vond. Ik was niet blij met wat ik zag. Een vermoeide oudere vrouw zonder levenslust. Was het toeval dat het paard steeds naar de spiegel liep? Ik weet het niet. Op verzoek
van Sylke ben ik zelf naar het paard gelopen en heb contact met haar gezocht. Dit ging nogal stroef. Ze liep steeds bij mij weg en dit raakte mij zozeer dat ik er zelfs om moest huilen. Sylke legde me steeds de houdingen van het paard uit, gaf advies en we maakten een tweede afspraak.
In de tussentijd probeerde ik wat vaker echt in de spiegel te kijken. De adviezen van Sylke probeerde ik zo goed en zo kwaad mogelijk op te volgen en zowaar het ging wat beter met mij.
Bij de tweede coaching merkte ik dat het paard naar mij toe kwam. Als ik ging lopen kwam ze achter me aan. Ze liep wel nog steeds naar de spiegel in de manege maar ik voelde wel dat er wat gebeurde tussen het paard en mij. Opeens sloeg er een deur dicht buiten. Het paard kwam meteen naar me toe en ging voor me staan. Ik weet niets van paardentaal maar ik was er van overtuigd dat ze me wilde beschermen. Dat deed me wel wat. Sylke stelde mij aan de hand van de gedragingen van het paard
steeds vragen die heftig bij mij binnenkwamen.
Momenteel gaat het steeds beter met mij. Mijn sessies bij de psycholoog zijn gestopt. Ik heb me voorgenomen als ik het nu even niet zie zitten aan Sylke te vragen me weer een coaching te geven.
De twee cessies paardencoaching hebben mij meer gegeven dan een jaar psycholoog.
Bedankt lieve Sylke.


Ik heb de coachingssessie als erg leerzaam ervaren.
Ik ging hier heel open in en was erg benieuwd hoe het paard op mij zou reageren.
Al snel werd ik tijdens het praten duidelijk benaderd door het paard, waardoor ik verder aan het denken werd gezet! Het paard leek zich echt te mengen in ons gesprek.
Deze manier van coachen heeft me meer bewust gemaakt van mijn eigen gedrag en het effect hiervan op anderen.
Het was een prettige ervaring met zowel coach als paard.
Ik voelde me op mijn gemak waardoor ik me makkelijk open durfde te stellen!

Hoi Syl.

Ik was bij jou voor lifecoaching omdat ik toen nogal wat achter de kiezen had.
O,a veel werkstress, en buiten dat ook vaak eenzaam en weinig ontspanning.
Toen heb ik op advies een lifecoach gezocht en kwam bij Sylke Terecht.
Hier ben ik toen verschillende keren geweest en ze heeft mij goed geholpen om toch weer goede beslissingen te maken.
Het was niet altijd makkelijk wat ik moest doen maar je moet er zelf ook achter staan om verbetering te bereiken.
Zo ben ik bijvoorbeeld dit jaar voor de eerste keer mee geweest op een ruitervakantie die voor vrijgezellen en voor kleine groepjes was.
Het is zeker niet niks om daar naar toe te gaan maar ik ga dit jaar weer omdat er weer veel komen van afgelopen jaar.
Dus dan is het dit keer weer makkelijker.
En dit soort dingen kun je dan samen uitzoeken wat voor jou het beste is.
Ook in de omgang met stress en met dingen omgaan die jij moeilijk vind.
Ik heb er toen veel aan gehad en na veel werk veel mee bereikt.
Dus zeker een aanrader.
Gr.